BYLIVsenteret på Arendalsuka 2017

Andreas Fadum Haugstad, 28.09.2017

Under Arendalsuka i august kunne NAL by på en hel dag med foredrag og debatter knyttet til arkitektur og samfunnsutvikling. Dette skjedde i form av et samarbeid med DogA, Forskningsrådet, AHO, Difi og Arkitektbedriftene.

Med overskriften «norske byggeklosser» ble en rekke temaer diskutert om bord på båten «MS Sandnes» ved den populære Pollen i Arendal. Ideen om «byggeklossene» var å kunne invitere til en dialog om fremtidens Norge, med et bredt spekter av fagfolk innen arkitektur, design, teknologi, samfunnsutvikling, næringsliv og det offentlige. En rekke globale trender innen urbanitet, teknologi og digitale løsninger er i ferd med å innta våre hverdagsliv, og i form av applikasjoner for å manøvrere i, og gi input til samfunnet. Det snakkes om smarte byer, smarte hjem, smarte biler, tenke smart og kompakt. Det utvikles allerede automatiserte løsninger for å skape arkitektur og byplaner. Vi ønsket å belyse og problematisere denne utviklingen, og sette arkitekten i fokus gjennom å fortelle at arkitektur = samfunnsutvikling, og delta i, og ta regi for samtalene om hvordan trendene vi ser i dag kan forme vårt samfunn i tiden fremover.

«Byggeklossene» ble presentert gjennom en serie foredrag, og med politikerdebatt.
Her kan du se opptakene fra Norske Byggeklosser.

Vi i BYLIVsenteret brukte også tiden til å ta en prat med sentrale politikere om betydningen av arkitektur i samfunnsutviklingen. Samtalene våre vil vi publisere månedlig i en periode fremover.

Den første kan du lese nå:

Arkitekturpraten: Anne Beathe Kristiansen Tvinnerheim