– Alle bør ha en byarkitekt

30.08.2019

Dette sier Maria Molden, Bergens byarkitekt. Bergen kommune har nylig etablert Byarkitekten, - en etat som skal ha en rådgivende rolle og fremme interesse og debatt for arkitektur, byforming og byutvikling. Maria Molden er en av foredragsholderne på BYLIVkonferansen 2019.

Byarkitekten skal være med på å skape gode prosesser i dialogen med både offentlige og private utbyggere, synliggjøre god arkitektur og styrke identitetsutviklingene av de ulike områdene utenfor byen. Bergen ble kåret til Norges mest attraktive by 2019. Juryens begrunnelse var blant annet opprettelse av Byarkitekten som egen etat som samler fokus på kvalitet i byutviklingen.

Hvilke muligheter og potensialer ligger i å ha en byarkitekt? Hva blir effekten? Dette skal Maria Molden snakke om i sitt foredrag på BYLIVkonferansen 2019 i Tønsberg 17.+ 18. september.

Nå kommer flere og flere kommuner etter med ansettelser av, - eller ønsker om, egne byarkitekter.

– Arkitektur må være et verktøy man bruker for å skape tilhørighet i de tette nabolagene. Det er både god byutvikling og god økonomi, sier Maria Molden.

Maria Molden er utdannet arkitekt ved Arkitekthøgskolen i Oslo og har bakgrunn som arkitekt, byplanlegger og tettstedsutvikler. Hun har vært lærer ved Institutt for Urbanisme ved Arkitektur- og designskolen i Oslo, på Bergen Arkitekthøgskole og på Høyskolen i Bergen. Maria har lang erfaring fra juryarbeid og som veileder for diplomstudenter og hun har tidligere sittet i styret i NAL (Norske arkitekters landsforbund).

Se programmet og meld deg på BYLIVkonferansen 2019

BYLIVkonferansen 2019 arrangeres av BYLIVsenteret i NAL og Vestfold Fylkeskommune i samarbeid med Tønsberg kommune og Tønsberg Sentrum.